Välkommen till Hanemålaby

Välkommen till Hanemålaby och bostadsrättsföreningen Hanemåla Loge. Hanemålaby är ett område som kan erbjuda er det mesta för att förgylla ert boende. Här har ni 5 minuters gångavstånd till mataffär, dagis, skola och bussförbindelse till både Nybro och Kalmar samt även nära till skogen för natursköna upplevelser. Utöver Hanemålabys förträffliga läge kan föreningen erbjuda festlokaler, grillplats, lekplats och en fotbollsplan m.m.

Festlokal

På gård nordöst och nordväst finns en festlokal. Lokalerna är på ca 53kvm och har spis, mikro, diskbänk och toaletter. Bord och stolar för uppåt 30 gäster finns även det i lokalerna. Lokalerna har ni tillgång till när ni bokat lokalen. För mer information och bokning av lokal kontakta styrelsen.

Grillplats

När vädret tillåter har ni möjligheten att på vår stora grillplats bakom gård nordöst, träffa era grannar på en härlig grillfest. Allt som behövs är något att grilla och dricka, resten finns på grillplatsen.

Tvättmaskin

Vid festlokalerna finns även en grovtvättstuga med mangel, tvättmaskin och torkskåp. Eftersom alla lägenheter innehåller alla tänkbara bekvämligheter som diskmaskin, tvättmaskin och tumlare m.m. används denna tvättmaskin endast till den riktigt grova tvätten och inte dagligtvätt.

Tvättmaskinen bokar du i tvättstugan med ett tvättlås.

Vindsförråd och carport

Till alla lägenheter finns tillhörande vindförråd att utnyttja. För en mindre månadskostnad av 150 kr får ni tillgång till en carport. En skön försäkring om att slippa skrapa rutor under vintern och svala bilar på sommaren.

Källsortering

Eftersom vi värnar om miljön har vi här i hanemålaby källsortering. I soprummet finns lätthanterlig information om hur ni sorterar era sopor och vad som slängs vart. Man är skyldig att själv åka med sopor som ska till återvinningen. Det är kostnadsfritt att lämna där som privatperson. Vi har även en kompostmaskin ute vid carportarna. All komposterbart material går ni dit med och tillbaka får ni givetvis en fin jord som ni kan använda i era trädgårdar och rabatter.

Eftersom föreningen är skapad av och för medlemmarna är ett engagemang i den, ett ypperligt tillfälle att påverka sitt boende ytterligare. Till styrelsemötena är man hjärtligt välkommen att komma med frågor, förslag och klagomål kring sitt boende. För ytterligare engagemang finns naturligtvis möjligheten att själv sitta i styrelsen. Saker som man vill att styrelsen ska ta upp på möte, kan man lämna i föreningslådan eller säga till en ledamot i styrelsen.

Copyright © 2012. All Rights Reserved.